Header 6

Hello and selamat petang Malaysian XD
So, mcam mna hari korang? Ok tak? Feel happy or sad? Apa pun yang korang rasa, jangan terbawa-bawa hingga boleh myebabkan keruntuhan hubungan korang macam kat ---> SINI. 

Korang dah baca dah? Bagus! Kali ne, sya ada buat 3 header yang mana 80% adalah original dari saya. Yang 20% tu pula, di bantu oleh Mr. GoogleMr. Photoscape and Mr. Adobe Photoshop 7.0. Header ne tak lah cantik kiut sangat pun. Just komen me kalau korang nak ambil. Senangkan :D

Nak 1 click dari korang, boleh? Click kat ---->  RIGHT HERE. (Thank you)


tQ for your BIG smile here.

Situasi buat si Dia BENGANG!

Sudah menjadi adat pasangan bercinta akan ada waktu pasang surutnya. Ketika gembira bersama, dunia ibarat kamu yang punya. Tetapi ia boleh menjadi sebaliknya apabila kedua-duanya bergaduh dan hubungan itu menjadi ibarat retak menanti belah.

Pada masa itu lah, macam-macam perkataan kesat yang terpacul keluar terhadap pasangan bagi meluahkan perasaan marah yang sedang berkecamuk di dalam diri. 

"Apakah situasi dan perkataan yang TAK SEPATUTNYA mereka tuturkan terhadap pasangan bercinta. Check it out!

1. Elak dari bertanya masa silam kekasih.
JANGAN - "Eh, sayang. Sayang ingat tak pasal bekas kekasih sayang tu. Dia sekarang ni sudah ada kerja, ya? Berapalah gaji dia kan sayang?

2. Buat apa yang si dia tidak suka.
JANGAN - "Awak, saya nak ketuk kepala awak boleh tak? Kita dah dating? Tapi kalau sakit, jangan marah okay..."

3. Puji kawannya.
JANGAN - Memang sebagai lelaki, kamu tidak boleh lari dari memuji gadis yang cantik jelita. Tapi ingat!! Jangan pujinya melambung-lambung apatah lagi di hadapan pasangan kamu. Awas!

JANGAN - Upload gambar kamu yang tidak sepatutnya.

JANGAN - "Sayang, tu gambar lama la.. Lagipun saya tak nak pergi. Kawan-kawan yang paksa. Perempuan tu pula kawan baik saya. Awak tak kenal ke?"

4. Uji kesetiannya.
JANGAN - "Amin, boleh tak kau tolong usha awek aku. Aku nak tengok sampai tahap mana sayangnya dia pada aku. Kalau dia layan kau, ertinya aku ni tak ada makna padanya.

p/s : Boys and girls, kalau sayangkan hubungan korang tu, jangan sesekali korang lakukan hal yang tak sepatutnya. Kalau dah t'over marah, menyesal pun tak berguna. Korang juga yang menyesal nanti. (Nasihat tuk diri saya juga) Peace oohh XD

Sumber : Majalah Remaja, Keluaran Bulan Mei 2010.tQ for your BIG smile here.